Pörssitiedote helmikuuta 8, 2001 02.06.20 ip. CET

METSON NELJÄ LIIKETOIMINTA-ALUETTA

Metson hallitus on päättänyt liiketoiminnan järjestämisestä neljään liiketoiminta-alueeseen. Metso Paperin ja Metso Automationin rinnalle muodostetaan 8.2.2001 alkaen kaksi uutta liiketoiminta-aluetta, Metso Minerals ja Metso Ventures.

Metson johtoryhmä

Metso-konsernin johtoryhmän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Tor Bergman ja varapuheenjohtajana varatoimitusjohtaja Sakari Tamminen. Johtoryhmän muut jäsenet ovat Metso Paperin toimitusjohtaja Juhani Pakkala, Metso Mineralsin toimitusjohtaja Olli Vaartimo, Metso Automationin toimitusjohtaja Arto Aaltonen sekä Metson teknologiajohtaja Markku Karlsson ja lakiasiainjohtaja Harri Luoto.

Laajennettu johtoryhmä

Laajennetussa kokoonpanossa johtoryhmätyöskentelyyn osallistuvat myös:

- Heikki Asujamaa, yrityssuunnittelujohtaja, Metso
- Vesa Kainu, toimitusjohtaja, Metso Paper Service
- Bertel Karlsted, johtaja, paperinvalmistuslinjat, Metso Paper
- Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Metso Automation, Field Systems
- Eero Leivo, henkilöstöjohtaja, Metso
- Tapani Vainio-Mattila, toimitusjohtaja, Metso Engineering

Metso Paper

Metso Paper muodostuu seitsemästä liiketoimintalinjasta, joihin sisältyy Service-toiminnot:

- paperikoneet
- kartonkikoneet
- levytekniikka
- pehmopaperikoneet
- jatkojalostuskoneet
- mekaaninen massatekniikka sekä
- kemiallinen massatekniikka

Metso Paperin hallituksen puheenjohtana toimii Tor Bergman, varapuheenjohtajana Sakari Tamminen, hallituksen jäseninä Arto Aaltonen, liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Juhani Pakkala ja Vesa Kainu. Hallituksen sihteerinä toimii Harri Luoto.
Metso Minerals

Metso Minerals muodostuu kahdesta liiketoimintadivisioonasta sekä itsenäisistä myyntialueorganisaatioista.

Liiketoimintadivisioonat ovat murskain- ja jauhinmyllydivisioona sekä mobilelaite- ja seuladivisioona.

Myyntiorganisaatiot ovat jakautuneet maantieteellisesti Euroopan, Amerikan sekä Aasian ja eteläisen pallonpuoliskon alueisiin.

Metso Mineralsin hallituksen puheenjohtajana toimii Tor Bergman, varapuheenjohtajana Sakari Tamminen, jäseninä liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Olli Vaartimo ja Arto Aaltonen. Hallituksen sihteerinä toimii Harri Luoto.

Metso Automation

Metso Automationin organisaatiorakennetta on uudistettu. Aiemman viiden divisioonan sijaan Metso Automation koostuu kolmesta divisioonasta:

- Field Systems,
- Paper Automation ja
- Energy & Process Automation.

Metso Automationin hallituksen puheenjohtajana toimii Tor Bergman, varapuheenjohtajana Sakari Tamminen, hallituksen jäseninä liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Arto Aaltonen, Juhani Pakkala ja Markku Karlsson. Hallituksen sihteerinä toimii Harri Luoto.

Metso Ventures

Uusi liiketoiminta-alue, Metso Ventures, sisältää kolmen ydinliiketoiminta-alueen kanssa synergisiä liiketoimintoja sekä uusia ja strategisen kehityksen alla olevia liiketoimintoja. Liiketoiminta-alue muodostuu vaihteiden ja komponenttien valmistajasta Metso Engineeringistä ja erikoisautojen valmistajasta Valmet Automotivesta.

Metso Venturesin hallituksen puheenjohtajana toimii Tor Bergman ja jäseninä Sakari Tamminen, Heikki Asujamaa sekä Tapani Vainio-Mattila. Hallituksen sihteerinä toimii Harri Luoto.

Metso Venturesia johtaa oman toimensa ohella Sakari Tamminen.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter