Pörssitiedote maaliskuuta 6, 2001 01.33.58 ip. CET

METSO JATKAA SVEDALAN TARJOUSTAAN

Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten selvitys Metso-konsernin Svedala Industri AB:n ostotarjouksesta etenee. Metson ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten keskustelut ovat viime viikkoina edistyneet hyvin ja Metso uskoo, että muutamiin vielä avoimiin kilpailuoikeudellisiin kysymyksiin löydetään ratkaisu lähitulevaisuudessa. Koska prosessi on vielä kesken, Metso on päättänyt jatkaa tarjouksensa voimassaoloaikaa 12.4.2001 saakka ja voi tarvittaessa jatkaa tarjouksen voimassaoloaikaa edelleen. Metso on edelleen sitoutunut 21.6.2000 tekemäänsä ehdolliseen tarjoukseen

Metso on saanut viime viikkoina Etelä-Afrikan ja Australian kilpailuviranomaisten hyväksynnän ostotarjoukselleen. Molemmat maat ovat sekä Svedalan että Metso Mineralsin tärkeitä markkina-alueita. Prosessi EU:n komission kanssa sovittujen päällekkäisten liiketoimintojen karsimiseksi on aloitettu ja Metso neuvottelee usean ostajaehdokkaan kanssa.

Voimassaoloajan jatkamista lukuunottamatta 21.6.2000 tehdyn ostotarjouksen ehdot pysyvät ennallaan ja 7.7.2000 julkistetun tarjousesitteen mukaisina.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.Metso in Twitter