Pörssitiedote huhtikuuta 12, 2001 10.44.00 ap. CET

METSO TOIMITTAA YMPÄRISTÖKUORMITUSTA VÄHENTÄVÄÄ SELLUTEKNOLOGIAA PORTUGALIIN, RUOTSIIN JA INTIAAN

Metso Paper toimittaa Portugaliin, Ruotsiin ja Intiaan selluteollisuuden pesu- ja lajitteluteknologiaan liittyvät tilaukset, joilla vähennetään sellunvalmistuksen ympäristökuormitusta. Tilaukset ovat osa Metso Paperin vahvistuvaa modernisointeihin liittyvää liiketoimintaa ja kuvaavat selluteollisuuden investointien keskittymistä tuotantoprosessien modernisointeihin. Tilausten arvo on yhteensä noin 15 miljoonaa euroa ja ne toimitetaan vuoden 2001 aikana.

Portucel Industrial S.A. on tilannut Caciassa, Portugalissa sijaitsevalle tehtaalleen eukalyptus-sellun valmistukseen nykyisille pesulinjoilleen uusia pesupuristimia. Puristimet korvaavat entiset imusuotimet ja parantavat massan pesutulosta, jolloin jatkoprosessissa tarvitaan aiempaa vähemmän valkaisukemikaaleja. Samalla vähennetään prosessissa syntyviä päästöjä.

Billerud Skärblacka AB:lle Ruotsiin toimitetaan säkkipaperin valmistuslinjalle uusi sellun lajittamo ja uusi ruskean massan pesulinja. Investointi mahdollistaa tuotannon lisäämisen
kasvattamatta ympäristökuormitusta. Avaimet käteen –toimitus sisältää myös keskisakeuspumput, Metso Automationin toimittamat ohjausjärjestelmät ja prosessisimulaattorin. Modernisoitu linja käynnistyy marraskuussa 2001.

West Coast Paper Dandelille Intiaan toimitetaan sellun lajittelu- ja pesulinja. Raaka-aineinaan eukalyptusta ja bambua käyttävän linjan suunnittelukapasiteetti on 350 tonnia vuorokaudessa. Tilaus on ensimmäinen kokonaan pesupuristimiin perustuva tuotantolinja Intiassa. Toimitus sisältää myös uuden linjan asennuksen ja käyttöönoton. Linja käynnistyy vuoden 2001 lopussa.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter