Pörssitiedote kesäkuuta 29, 2001 01.02.41 ip. CET

METSO JATKAA SVEDALAN TARJOUSTAAN

Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten (FTC) käsittely Metso-konsernin Svedala Industri AB:stä tekemästä ostotarjouksesta jatkuu. Esitettyään ehdotuksensa remedy-pakettiin sisältyvien toimintojen myynnistä Sandvikille ja Outokummulle Metso on saanut FTC:ltä luonnoksen hyväksymispäätöksestä (consent decree). FTC ei ole esittänyt huoltaan itse ostajaehdokkaista, mutta tietyt sopimuksiin liittyvät kysymykset vaativat vielä neuvotteluja FTC:n kanssa. Koska neuvottelut kaupan hyväksymisen ehdoista voivat viedä joitakin viikkoja, Metsolla ei ole tässä vaiheessa mahdollisutta tiedottaa tarjouksen päättämisen aikataulusta. Metso jatkaa tarjouksen voimassaoloaikaa 25.7.2001 saakka ja tulee tiedottamaan asiasta uudelleen viimeistään 20.7.2001.

Metso on sitoutunut tekemäänsä ehdolliseen tarjoukseen, jonka aikaa nyt jatketaan 25.7.2001 saakka. Voimassaoloajan jatkamista lukuunottamatta 21.6.2000 tehdyn ostotarjouksen ehdot pysyvät ennallaan ja 7.7.2000 julkistetun tarjousesitteen mukaisina.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter