Pörssitiedote kesäkuuta 7, 2001 02.01.52 ip. CET

METSO ON SOPINUT JAUHINMYLLYLIIKETOIMINTOJENSA MYYNNISTÄ

Metso-konserni on sopinut jauhinmyllyliiketoimintojensa myymisestä Outokumpu Mintec Oy:lle. Sopimus liittyy Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisen käsittelyprosessiin, joka koskee Metson Svedala Industri AB:stä tekemää tarjousta.

Kaupan toteutuminen edellyttää, että Yhdysvaltojen kilpailuviranomainen, FTC:n hyväksyy Outokumpu Mintec Oy:n Metson jauhinmyllyliiketoiminnan ostajaksi. Metso arvioi, että tämä hyväksyntä saadaan lähiaikoina. Kaupan toteutuminen edellyttää myös Metson Svedalan tarjouksen toteutumista ja eräitä tarvittavia viranomaislupia.

Jauhinmyllyliiketoimintojen vuosiliikevaihto vuonna 2000 oli 20 - 30 miljoonaa euroa. Jauhinmyllyliiketoimintojen suoranaisessa palveluksessa on noin 30 henkilöä, jotka siirtyvät kaupan myötä Outokummulle.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter