Pörssitiedote heinäkuuta 18, 2001 03.04.21 ip. CET

THE CAPITAL GROUP COMPANIES, INC.:N OMISTUSOSUUS METSOSSA YLI VIISI PROSENTTIA

Arvopaperimarkkinalain 2. luvun ja 9. pykälän ja valtiovarainministeriön ao. päätökseen viitaten Metso Oyj ilmoittaa, että The Capital Group Companies, Inc.:n hallinnoimat rahastot omistavat yhtiön osakkeita seuraavasti:

Capital International Limited 0,40 %
Capital Guardian Trust Company 0,10 %
Capital International, S.A. 0,01 %
Capital Research and Management Group 4,68 %

Tämä osakemäärä on yhteensä 5,21 prosenttia Metson osakepääomasta ja äänimäärästä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter