Pörssitiedote elokuuta 13, 2001 06.17.54 ip. CET

METSO JATKAA SVEDALAN TARJOUSTAAN

Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten (FTC) käsittely Metso-konsernin Svedala Industri AB:stä tekemästä ostotarjouksesta jatkuu edelleen. Metso ei ole vielä saanut FTC:ltä lopullista luonnosta hyväksymispäätöksen ehdoista kirjallisena, mutta uskoo saavansa sen piakkoin. Metson harkittua lopullisesti näitä ehtoja hyväksymispäätös, jos siitä on päästy yksimielisyyteen, toimitetaan Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten komissaarien hyväksyttäväksi. Tämän prosessin odotetaan kestävän kolmisen viikkoa siitä, kun päätös on jätetty hyväksyttäväksi. Metso jatkaa tarjouksen voimassaoloaikaa 7.9.2001 saakka ja tulee tiedottamaan asiasta uudelleen viimeistään 4.9.2001.

Olettaen, että FTC:n hyväksyntä saadaan yllämainitussa aikataulussa, tarjouksen päättäminen tapahtuu noin 14.9.2001. Tarkempi aikataulu tiedotetaan, kun FTC:n hyväksyntä on saatu.

Metso on sitoutunut tekemäänsä ehdolliseen tarjoukseen, jonka aikaa nyt jatketaan 7.9.2001 saakka. Voimassaoloajan jatkamista lukuunottamatta 21.6.2000 tehdyn ostotarjouksen ehdot pysyvät ennallaan ja 7.7.2000 julkistetun tarjousesitteen mukaisina.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter