Pörssitiedote elokuuta 31, 2001 10.00.45 ap. CET

METSO TÄYDENTÄÄ ANALYSAATTORITUOTTEIDENSA TARJONTAA


Metso Automation on sopinut suomalaisen Pulpexpert Oy:n liiketoimintojen ostamisesta. Pulpexpert Oy suunnittelee ja toimittaa massanlaatumittausten monitoimianalysaattoreita sellu- ja paperiteollisuudelle. Yritysosto laajentaa Metso Automationin analysaattoreiden tuotevalikoimaa ja vahvistaa sen asemaa johtavana analysaattoreiden toimittajana sellu- ja paperiteollisuudelle.

Pulpexpert Oy:n tuotevalikoimaan kuuluvat automaattiset massanlaatuanalysaattorit sekä paperi- ja massa-arkin laatuanalysaattorit, jotka täydentävät Metso Automationin tuotteita. Kaupan avulla Metso Automation pystyy tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja asiakkailleen Metso Future Care -konseptin mukaisesti tarkoituksena asiakkaan prosessin kilpailukyvyn ylläpitäminen koko prosessin elinkaaren ajan. Yritysoston jälkeen Metso Automationin tuotetarjonta kattaa koko mittaus- ja analysaattorivalikoiman prosessin säätösovelluksista laboratoriokäyttöön.

Pulpexpert Oy on perustettu vuonna 1990. Yhtiön pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Varkaudessa. Pulpexpertillä on kuusi toimistoa ja lukuisia yhteistyökumppaneita ulkomailla. Vuonna 2000 yrityksen liikevaihto oli 5,6 miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa on 36 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Metso Automation kehittää ja toimittaa prosessiautomaatioon ja virtauksensäätöön liittyviä ratkaisuja sellu-, paperi-, öljynjalostus-, petrokemian- ja kemianteollisuudelle sekä energian tuotantoon. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter