Pörssitiedote syyskuuta 7, 2001 09.05.24 ip. CET

METSO ON SAANUT YHDYSVALTOJEN KILPAILUVIRANOMAISTEN LUVAN SVEDALA-KAUPALLEEN

Metso-konserni on saanut tänään Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten (FTC) luvan Svedala Industri AB:tä koskevalle kaupalleen. Tarjouksen viimeinen voimassaolopäivä on aiemmin ilmoitetun mukaisesti tänään 7. syyskuuta 2001 ja Metso ilmoittaa Svedalan osakkeenomistajilta saadusta tarjouksen hyväksymistasosta niin pian kuin se käytännössä on mahdollista.

EU:n komissio on nyt virallisesti hyväksynyt Sandvik AB:n EU-divestointipaketin ostajaksi. Divestointipaketin myyminen oli tammikuussa 2001 saadun EU:n komission kilpailuviranomaisten hyväksynnän ehtona.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter