Pörssitiedote syyskuuta 9, 2001 09.48.15 ap. CET

METSO VAHVISTAA HUOLTOPALVELUTOIMINTOJAAN KIINASSA

Metso Paper on avannut uuden huoltoteknologiakeskuksen Jiangsun provinssissa Kiinassa. Keskus, joka sijaitsee Wuxissa noin 100 kilometriä Shanghaista länteen, tarjoaa huoltoon ja prosessikehitykseen liittyviä asiantuntijapalveluja Kiinan sellu-, paperi- ja kuitulevyteollisuudelle. Keskus työllistää 60 henkilöä. Keskuksen avajaisia vietettiin 9.9.2001 Wuxissa.

Uuden huoltoteknologiakeskuksen avaaminen laajentaa Metso Paperin huoltotoimintaa Kiinassa merkittävästi. Keskuksen palvelut kattavat kaikkien telatyyppien kunnostukset ja huollot sekä polyuretaani- ja kumipinnoitukset. Lisäksi keskuksessa on kulutusosien varastointiin ja valmistukseen erikoistuneet toimitilat, mikä mahdollistaa tärkeiden varaosien ja räätälöityjen kulutusosien kuten kaavinterien nopeat toimitukset. Tuotantolinjojen kunnossapitoon ja parannuksiin liittyvät erikoispalvelut ovat myös keskuksen ydinosaamista.

Metso Paper on toimittanut viime vuosina useita paperikoneita sekä sellu- ja kuitulevylinjoja Kiinaan. Uusi huoltoteknologiakeskus tarjoaa laaja-alaista palvelua tälle Metso Paperin toimittamalle konekannalle, mutta sen palveluita voivat käyttää myös muut sellu- ja paperiteollisuuden asiakkaat. Lisäksi Metso Paperilla on oma tuotantoyksikkö Xianissa.

Myös Metso Automation on avannut Kiinassa uuden toimitus- ja huoltokeskuksen. Shanghain vapaakauppa-alueella Waigaoqiaossa toimiva keskus työllistää noin 50 henkilöä. Keskuksesta toimitetaan Kiinaan ja koko Aasian ja Tyynenmeren alueelle automaatiotuotteita, venttiileitä, asennoittimia, toimilaitteita ja näihin kuuluvia varaosia.

Uusi toimitus- ja hultopalvelukeskus vahvistaa selvästi Metso Automationin huoltopalveluja kiinalaiselle prosessiteollisuudelle. Metso Automationin osakkuusyritys Shanghai Neles-Jamesbury on noin kymmenen vuoden ajan valmistanut säätöventtiileitä pääasiassa Kiinan markkinoille.

Molemmat huoltokeskukset ovat osa Metson Future Care -liiketoimintakonseptia, jonka tarkoituksena on asiakkaan prosessin kilpailukyvyn ylläpitäminen koko prosessin elinkaaren ajan.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter