Pörssitiedote syyskuuta 27, 2001 11.21.51 ap. CET

METSON JOHDON VASTUUALUEIDEN MUUTOKSIA

Metso-konsernin hallitus on päättänyt muuttaa 1.10.2001 alkaen konsernin johdon vastuualueita edistääkseen Metson strategista muutosta asiantuntijayritykseksi sekä tukeakseen Future Care -liiketoimintakonseptin kehitystä ja Metso Mineralsin integraatiota Svedala-kaupan jälkeen.

Metson liiketoimintojen johdon muutokset

Metso Automationin toimitusjohtaja Arto Aaltonen on nimitetty Metso Paperin varatoimitusjohtajaksi. Aaltosen vastuualueena on kuituteknologia, liiketoiminta-alueen kehitys ja asiakassuhteiden kehittäminen.

Metso Automationin Field Systems -divisioonan johtaja Matti Kähkönen on nimitetty Metso Automationin toimitusjohtajaksi.

Metso Paperin Service-toiminnan toimitusjohtaja Vesa Kainu on nimitetty Metso Mineralsin varatoimitusjohtajaksi vastuualueenaan Metso Mineralsin jälkimarkkinaliiketoiminnot ja niiden kehittäminen.

Metso Paper Servicen toimitusjohtajaksi on nimitetty Jukka Tiitinen, joka on vastannut Metso Paperin Pohjois-Amerikan telahuoltoliiketoiminnasta. Jukka Tiitinen raportoi Metso Paperin toimitusjohtaja Juhani Pakkalalle.

Metso Paperin asiakassuhteiden kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Esa Vilmusenaho. Vilmusenaho on viimeksi vastannut asiakassuhteiden kehittämisestä ja verkostosta service alueella. Hän raportoi varatoimitusjohtaja Arto Aaltoselle.

Metso Mineralsin uusi organisaatio

Metso Mineralsin uusi organisaatio koostuu viidestä liiketoimintalinjasta, joiden johtoon on nimitetty:

- Pentti Pietilä, murskaus ja seulonta,
- Andrew Benko, mineraalien käsittelyprosessit,
- Ronald Kok, tiivistys- ja päällystystuotteet,
- Bengt Dehlén, kulutussuojat ja kuljettimet sekä
- Hannu Melarti, oheistuotteet.

Gérard Guerrierin johtama liiketoimintalinjoja tukeva myynti- ja jälkimarkkinaorganisaatio jakautuu neljään alueeseen: Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka; Pohjois- ja Väli-Amerikka; Etelä-Amerikka sekä Aasia ja Tyynenmeren alue.

Talousjohtajaksi vastuualueenaan talous ja hallinto on nimitetty Juha Seppälä. Lakiasiainjohtajaksi on nimitetty Bengt Gustafson.

Vesa Kainun lisäksi myös yllä mainitut henkilöt raportoivat Metso Mineralsin toimitusjohtaja Olli Vaartimolle.

Metso-konsernin johtoryhmä

Metson johtoryhmään kuuluvat 1.10.2001 alkaen:

- Tor Bergman, toimitusjohtaja, Metso-konserni, puheenjohtaja
- Sakari Tamminen, varatoimitusjohtaja, Metso-konserni, varapuheenjohtaja
- Juhani Pakkala, toimitusjohtaja, Metso Paper
- Arto Aaltonen, varatoimitusjohtaja, Metso Paper
- Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Metso Automation
- Olli Vaartimo, toimitusjohtaja, Metso Minerals ja
- Harri Luoto, lakiasiainjohtaja, Metso-konserni.

Metson laajennetun johtoryhmän työskentelyä suunnataan konserninlaajuista kehittämistä vaativiin toimintoihin, joita ovat mm. teknologia, informaatioteknologia, henkilöstön kehittäminen ja Future Care -liiketoimintakonsepti.

Johtoryhmän lisäksi laajennetun johtoryhmän jäsenet ovat 1.10.2001 alkaen:

- Vesa Kainu, varatoimitusjohtaja, Metso Minerals
- Bertel Karlstedt, johtaja, Metso Paper, paperinvalmistuslinjat
- Andrew Benko, johtaja, Metso Minerals, mineraalien käsittelyprosessit
- Juhani Kyytsönen, yrityssuunnittelujohtaja, Metso-konserni
- Markku A Karlsson, teknologiajohtaja, Metso-konserni
- Tapani Vainio-Mattila, toimitusjohtaja, Metso Engineering
- Vesa Taatila, henkilöstön kehittämisjohtaja, Metso-konserni
- Ismo Platan, tietohallintojohtaja, Metso-konserni

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä noin 32 000.

Metso in Twitter