Pörssitiedote syyskuuta 10, 2001 01.47.38 ip. CET

METSON OSTOTARJOUS SVEDALASTA TOTEUTUU

Metso on tänään päättänyt toteuttaa ostotarjouksensa Svedala Industri AB:n osakkeenomistajille ja vaihtovelkakirjalainojen haltijoille.

Metson Svedalasta tekemä ostotarjous on hyväksytty siinä laajuudessa, että Metso hallitsee noin 99,4 %:a Svedalan osakepääomasta. Kaikki 7.7.2000 päivätyssä tarjousesitteessä esitetyt tarjouksen ehdot ovat toteutuneet ja Metso on päättänyt toteuttaa tarjouksensa. Kaupan kohteena olevien osakkeiden ja vaihtovelkakirjalainojen lunastus alkaa 14.9.2001.

Osakkeenomistajat ja vaihtovelkakirjalainojen haltijat, jotka eivät vielä ole tarjousta hyväksyneet, voivat hyväksyä sen 28.9.2001 mennessä. Näiden osakkeiden ja vaihtovelkakirjalainojen lunastus alkaa 5.10.2001.

Metso aikoo aloittaa lunastusmenettelyn Svedalan osakkeiden jäljelläolevasta vähemmistöstä. Metso voi hankkia osakkeita markkinoilta sekä ennen että jälkeen lunastusmenettelyn.

Metso tiedottaa asiasta laajemmin tiistaina 11.9.2001.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter