Pörssitiedote syyskuuta 4, 2001 01.03.18 ip. CET

METSON SVEDALA-TARJOUS LÄHELLÄ PÄÄTÖSTÄ - TARJOUSAIKAA EI JATKETA

Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten (FTC) käsittely Metso-konsernin Svedala Industri AB:stä tekemästä ostotarjouksesta on lähellä päätöstä. Metso on päässyt yksimielisyyteen hyväksymispäätöksen ehdoista FTC:n viranomaisten kanssa ja päätös on toimitettu Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten komissaarien hyväksyttäväksi. Metso uskoo saavansa hyväksynnän kaupalle ennen kuluvan viikon loppua. Saattaakseen tarjousprosessin päätökseen mahdollisimman pian Metso ei aio enää jatkaa tarjouksen voimassaoloaikaa. Tarjouksen viimeinen voimassaolopäivä on perjantai 7.9.2001 ja Svedalan osakkeenomistajien tulee tähän päivään mennessä ilmoittaa hyväksyntänsä 7.7.2000 päivätyn ehdollisen tarjousesitteen ehdoin.

Edellyttäen, että Metso voi hyväksyä FTC:ltä saatavan päätöksen ja että riittävä osakkeenomistajien hyväksymistaso saadaan, osakkeiden siirtymisen Metson omistukseen odotetaan alkavan noin 14.9.2001.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter