Pörssitiedote lokakuuta 14, 2002 03.02.48 ip. CET

METSO JA DOW TUOVAT MARKKINOILLE UUDEN PAPERIN PÄÄLLYSTYSPROSESSIN

Metso Paper ja Dow Chemicals -yhtiön (Dow) maailmanlaajuinen Emulsion Polymers -liiketoimintayksikkö ovat sopineet uuden paperin ja kartongin päällystysprosessin kehittämisestä ja markkinoille tuomisesta. Emulsion Polymers on paperi-, kartonki- ja mattoteollisuuden johtava lateksituotteiden ja niihin liittyvien palveluiden tuottaja. Yhteistyösopimuksen mukaan Dow vastaa uuteen menetelmään soveltuvien päällystyskemikaalien ja päällysteiden kehittämisestä. Metso Paper puolestaan kehittää päällystysasemateknologian, mukaan lukien konekierrot, kuivatuksen ja prosessiautomaation.
 
Uusi menetelmä perustuu monikerrosverhopäällystykseen. Sen ansioista useita päällystekerroksia voidaan lisätä paperin pinnalle samaan aikaan ilman suoraa mekaanista kosketusta. Uuden menetelmän ansiosta päällystetyn paperin ja kartongin laatu paranee ja tuotanto tehostuu.
 
Yhteistyösopimuksessa kehitystyön käyttöön saadaan kahden markkinajohtajan tutkimus- ja tuotekehitysresurssit. Dow:lla on testilaitokset ja teknologiakeskukset Midlandissä, Michiganin osavaltiossa Yhdysvalloissa ja Horgenissa Sveitsissä. Metson päällystysteknologiasta vastaa sen Järvenpään teknologiakeskus. Testeissä ja kehitystyössä tutkitaan kaikkia yleisimpiä paino- ja kirjoituspaperilaatuja sekä päällystettyä kartonkia.
Dow on johtava tiede- ja teknologiayritys, joka tuottaa innovatiivisia kemikaali-, muovi- ja maataloustuotteita ja palveluita. Yli 170 maassa toimivan Dow:n liikevaihto vuonna 2001 oli 28 miljardia dollaria ja sen henkilöstön määrä oli noin 50 000.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter