Pörssitiedote lokakuuta 7, 2002 11.47.06 ap. CET

METSO TOIMITTAA PAPERITEOLLISUUDEN PROSESSILAITTEITA STORA ENSOLLE

Metso Paper toimittaa mekaanisen massan valmistuslaitteita Stora Enson Anjalankosken tehtaalle Suomessa, Hyltebrukin tehtaalle Ruotsissa ja Baienfurtin tehtaalle Saksassa. Tilaukset toimitetaan vuoden 2003 aikana. Tilausten arvoa ei julkisteta.
 
Metso Paper toimittaa mekaanisen massanvalmistuksen prosessilaitteita Stora Enson Anjalankosken paperitehtaan painehiomon modernisointiin. Rejektijauhatuksen, massan saostuksen ja lajittelun laitteiden lisäksi toimitukseen sisältyy järjestelmän asennus ja käynnistys sekä käyttö- ja huoltohenkilöstön koulutus. Käynnistys on ajoitettu kesäkuulle 2003.
 
Stora Enson Hylten sanomalehtipaperitehdas Hyltebrukissa, Ruotsissa, on tilannut Metsolta kolme jauhinta TMP-massan valmistukseen. Toimitus sisältää myös suunnittelutyön, asennuksen, käynnistyksen ja koulutuksen. Hylten tehdas on yksi maailman suurimmista sanomalehtipaperin tuottajista. Laitteet toimitetaan vuoden 2003 ensimmäisellä neljänneksellä.
 
Metso Paper toimittaa Stora Enson Baienfurtin tehtaalle Saksaan hiomakoneen mekaanisen massan valmistukseen. Myös tehtaan aiemmat kolme hiomakonetta ovat Metso Paperin toimittamia. Toimitus sisältää myös oheislaitteita ja hiomakoneen automatisoinnin asennuksineen. Käynnistys on ajoitettu syyskuulle 2003. Baienfurtissa valmistetaan korkealaatuisia pakkauskartonkeja mm. kosmetiikka-, lääke-, elintarvike- ja tupakkapakkauksiin.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter