Pörssitiedote lokakuuta 24, 2002 02.05.03 ip. CET

METSOLLE YLI 10 MILJOONAN EURON AUTOMAATIOTILAUS WISAFORESTILTA

Metso Automation toimittaa Wisaforestin Pietarsaaren sulfaattisellutehtaalle rakennettavalle uudelle talteenottolinjalle mittavan automaatiojärjestelmän ja kenttäsäätölaitteita. Tilauksen yhteisarvo on yli 10 miljoonaa euroa, ja tilaajia ovat UPM-Kymmene Oy ja Wisapower Oy. Uuden talteenottolinjan on määrä käynnistyä keväällä 2004.
 
Toimitus sisältää uuden talteenottolinjan automaatio- ja informaationhallintajärjestelmät, laatusäätöjärjestelmän, säätöjen optimointijärjestelmän sekä venttiileitä. Metso Automation myös päivittää ja laajentaa tehtaan nykyisen kuitulinjan automaatiojärjestelmiä.
 
Tilaus on osa UPM-Kymmenen laajaa investointiprojektia Wisaforestin Pietarsaaren tehtaalla. Uuden talteenottolinjan myötä tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa 620 000 tonnista 800 000 tonniin vuodessa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter