Pörssitiedote marraskuuta 22, 2002 08.02.45 ap. CET

METSO AIKOO MYYDÄ JATKOJALOSTUSKONERYHMÄN SVEITSILÄISELLE BOBST GROUPILLE NOIN 90 MILJOONALLA EUROLLA

Metso-konserni on solminut aiesopimuksen sveitsiläisen Bobst Group SA:n kanssa jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmän myymisestä. Bobst Group toimittaa tuotteita ja palveluja kartonkia ja joustavia pakkausmateriaaleja valmistavalle teollisuudelle. Myynti, johon sisältyy due diligence -vaihe, arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2003 ensimmäisellä neljänneksellä. Samalla käynnistetään tarvittavat kilpailuviranomaisprosessit. Kaupan arvo on noin 90 miljoonaa euroa.
Jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmän suunniteltu myynti on osa Metson strategiaa keskittyä ydinliiketoimintoihinsa, joita ovat sellu- ja paperiteollisuus sekä kiven ja mineraalien käsittely ja prosessiautomaatio.
Metson jatkojalostuskoneiden ryhmään kuuluu neljä yksikköä, joista suurimmat sijaitsevat Englannissa ja Italiassa. Vuonna 2001 ryhmän liikevaihto oli 176 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800.
Jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmän suunnitellulla myynnillä ei ole olennaista vaikutusta Metson liikevoittoon, mutta kauppa alentaa Metson nettovelkaisuusastetta noin kuusi prosenttiyksikköä.
Bobst Group SA Prillyssä, Sveitsissä, on merkittävä kartongin ja joustavien pakkausmateriaalien valmistuksessa käytettävien koneiden ja palvelujen tarjoaja. Yrityksellä on valmistusta lukuisissa maissa sekä myynti- ja huoltoverkosto, joka kattaa yli 100 maata. Bobst Group on pörssilistattu Sveitsissä.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter