Pörssitiedote marraskuuta 26, 2002 09.31.29 ap. CET

METSO ON SOPINUT MAAILMAN SUURIMMAN KARTONKIKONEEN TOIMITTAMISESTA NING SHING DEVELOPMENT CO:LLE KIINAAN

Metso Paper on allekijoittanut sopimuksen kokonaisen kartonginvalmistuslinjan toimittamisesta Ning Shing Development Co:lle Ningboon, Zhejiangin maakuntaan Kiinaan. Sopimuksen arvioidaan astuvan voimaan tammikuussa 2003 rahoitusjjärjestelyjen valmistuttua. Tilauksen arvo on noin 220 miljoonaa euroa. Tuotantolinjan on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2004 toisella neljänneksellä.
Toimitus kattaa koko kartonginvalmistuslinjan. Siihen sisältyy täydellinen massankäsittelyjärjestelmä kahdeksalle eri massalle, kartonkikone, ilmajärjestelmät sekä tehdassuunnittelu ja konesalin nosturit.
Kartonkikoneen märässäpäässä on MB-formerilla varustettu viisiviirainen muodostusosa perälaatikoineen, joista yksi on laimennussäätöinen. Puristinosassa on kaksi kaksihuopaista kenkäpuristinta ja huovaton tasauspuristin. Esi- ja jälkikuivatusosassa on 111 kuivatussylinteriä ja pigmentoiva päällystysasema kartongin molemminpuoliseen esipäällystykseen. Kartonkikoneessa on myös kovakalanteri paperin paksuuden säätöä varten. Päällystysosassa on viisi päällystysasemaa sekä päällystystä että pintapäällystystä varten. Linjassa seuraavana ovat kaksinippinen softkalanteri, uuden sukupolven rullain sekä pituusleikkuri.
Uusi valkopintaista kierrätyskartonkia valmistava linja tulee olemaan maailman suurin. Sen kapasiteetti on yli 2 000 tonnia vuorokaudessa.
Sopimus on jo kolmas Metso Paperin Kiinasta saama kartonkikonetilaus kuluvan vuoden neljännellä neljäksellä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter