Pörssitiedote marraskuuta 19, 2002 12.31.43 ip. CET

METSO TOIMITTAA KARTONGINVALMISTUSLINJAN DONGGUAN JIAN HUILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa yhdessä kiinalaisen yhteisyrityksensä Valmet-Xianin kanssa päällystettyä kierrätyskuitukartonkia valmistavan koneen Dongguan Jian Hui Paper Company Ltd:lle Kiinaan. Kone käynnistyy eteläisessä Guangdongin maakunnassa huhtikuussa 2004. Tilauksen kokonaisarvo on noin 35 milj. euroa.
 
Toimitus sisältää kartonginvalmistuslinjan, jolla valmistetaan nelikerroksista, on-machine -päällystettyä kartonkia. Kartonkikoneen viiran leveys on 4,95 metriä ja suunnittelunopeus 700 m/min.
 
Linjan tilanneella Dongguan Jian Hui -yhtiöllä on kolme omistajaa: Jianhua Paper Co. Dongguan City, hongkonglainen Kin Fai International Industries Ltd. ja kiinalainen Sun Paper. Aiemmin samat asiakkaat ovat tilanneet Valmet-Xianilta yhteensä neljä konetta: Jianhua Paperille toimitetaan parhaillaan kahta 4,95 metrin levyistä aallotuskartonkikonetta ja Koillis-Kiinan Shandongissa toimiva Sun Paper on tilannut yritykseltä kaksi päällystettyä kierrätyskuitukartonkia valmistavaa konetta.
 
Sun Paper käynnisti ensimmäisen Valmet-Xianin toimittaman kierrätyskuitukartonkikoneensa vuonna 2001. Yhtiö on myös aiemmin tänä vuonna tilannut samanlaisen koneen sisältävän tuotantolinjan, joka tuottaa taidepaino- ja nestepakkauskartonkia. Linja käynnistyy syksyllä 2003.
 
Dongguan Jian Hui Paper Co. Ltd. on erikoistunut pakkauskartonkien valmistukseen ja nyt saatu tilaus on heidän ensimmäinen investointinsa päällystetyn kartongin tuotantoon. Sun Paper on Kiinan johtavia kierrätyskuitukartongin valmistajia ja maan viidenneksi suurin kartongin tuottaja.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter