Pörssitiedote joulukuuta 20, 2002 12.02.54 ip. CET

METSO MYY KARLSTADIN VALIMOTOIMINTANSA RUOTSISSA

Metso myy Ruotsin Karlstadissa sijaitsevat valimotoimintonsa uudelle, perustettavalle yhtiölle, jonka omistavat Åkers AB ja Metso Paper Karlstad AB. Åkers AB omistaa alkuvaiheessa 51 prosenttia uuden yhtiön osakkeista ja sillä on optio ostaa loputkin osakekannasta. Osapuolet allekirjoittivat aiesopimuksen 20.12.2002. Kauppasummaa ei julkisteta.
Metson Karlstadin valimo on erikoistunut suuriin käsinkaavausvaluihin, kuten pehmopaperikoneiden jenkkisylintereihin, tuulivoimaloiden komponentteihin ja dieselmoottorilohkoihin. Valimon kokonaiskapasiteetti on 9 000 tonnia vuodessa. Valimon 104 työntekijää siirtyy uuteen yhtiöön.
Uusi yhtiö keskittyy palvelemaan uusia tuote- ja markkina-alueita, kuten tuulivoimala- ja dieselmoottoriteollisuutta. Nykyisin vain noin 20 prosenttia valimon tuotantokapasiteetista käytetään Metson paperikoneliiketoimintaan. Uusi yhtiö jatkaa keskeisten valukomponenttien toimittamista Metso Paperille.
Ruotsalaisomisteinen Åkers Group on maailman johtava rauta- ja terästeollisuuden valssien tuottaja. Konsernin vuotuinen tuotantokapasiteetti on 75 000 tonnia valettuja valsseja ja
15 000 tonnia taottuja valsseja. Konsernin liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 1 600.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter