Pörssitiedote joulukuuta 10, 2002 01.08.12 ip. CET

METSO TOIMITTAA 30 MILJOONAN EURON ARVOSTA MURSKAIMIA JA JAUHINMYLLYJÄ AUSTRALIAAN

Metso toimittaa murskaimia ja jauhinmyllyjä suureen kaivoslaajennusprojektiin Australiaan. Newcrest Mining Limited on tilannut esikaramurskaimia, jauhinmyllyjä, niiden käyttöön liittyviä muita laitteita ja teknisiä palveluja yrityksen omistaman Telferin kultakaivoksen kehittämiseksi. Tilauksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Laitteet toimitetaan vuoden 2003 viimeisen neljänneksen aikana.
Tilaukseen sisältyy kolme esikaramurskainta, jotka murskaavat louhittua malmikiveä. Metso toimittaa myös kaksi puoliautogeenistä (SAG) jauhinmyllyä ja kaksi kuulamyllyä.
Newcrest Mining Limited on australialainen pörssiyhtiö, jonka liikevaihto (kesäkuu 2001 - kesäkuu 2002) on 265 miljoonaa euroa (480 miljoonaa Australian dollaria). Yhtiö saa valtaosan tuloistaan kultakaivostoiminnasta Australiassa. Metso on toimittanut aikaisemmin prosessilaitteita Newcrestin Cadian ja Ridgewayn kaivoksiin, jotka sijaitsevat Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Cadian kaivoksessa toimii maailman suurin SAG-jauhinmylly, jonka Metso toimitti vuonna 1996. Telferin kaivos sijaitsee Länsi-Australian osavaltion koillisosassa, 500 kilometriä Port Hedlandista itään.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter