Pörssitiedote joulukuuta 4, 2002 03.04.32 ip. CET

METSOLLE 25 MILJOONAN EURON JAUHINMYLLYTILAUKSET CHILESTÄ JA KIINASTA

Metso Minerals toimittaa jauhinmyllyjä kahteen suureen kaivoslaajennusprojektiin Chilessä ja Kiinassa. Tilausten yhteisarvo on 25 miljoonaa euroa. Toimitukset tapahtuvat vuoden 2003 loppupuolella. Chileen toimitetaan mm. maailman suurin puoliautogeeninen (SAG) mylly ja kuulamylly.
Compañía Minera Doña Ines de Collahuasi Chilestä on tilannut viisi jauhinmyllyä kuparirikasteen uudelleenjauhatukseen ja kalkkikiven polttamiseen kaivoksen Ujina-Rosario-projektissa. Tilaus käsittää myös maailman suurimman puoliautogeenisen (SAG) myllyn ja maailman suurimman kuulamyllyn. SAG-myllyn läpimitta on 12 metriä ja käyttövoima 21 megawattia. Kuulamyllyn läpimitta on 7,5 metriä ja käyttövoima 15,5 megawattia. Collahuasin kaivos sijaitsee Pohjois-Chilessä. Yhteisyrityksen omistavat ovat Falconbridge (44 %), Anglo American (44 %) ja japanilainen konsortio (12 %).
Metso Minerals toimittaa jauhinmyllyn myös Anhui TongDu Copper Stock Co. Ltd:lle Kiinaan. Mylly tulee Dongguashanin kupariprojektiin, joka sijaitsee Anhuin maakunnan keskiosassa. Mylly on ensimmäinen Kiinassa käyttöön otettava maahantuotu SAG-mylly.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter