Pörssitiedote helmikuuta 7, 2002 04.16.45 ip. CET

Metso Minerals yhdistää Yhdysvaltojen toimintojaan

Metso-konsernin kiven ja mineraalien käsittelyn liiketoiminta-alue Metso Minerals jatkaa toimintojensa uudelleenjärjestelyjä Yhdysvalloissa Svedalan oston seurauksena. Wisconsinin osavaltiossa Appletonissa ja Clintonvillessa sijaitsevat tuotantoyksiköt aiotaan sulkea ja toiminnot siirtää osittain samassa osavaltiossa sijaitsevaan Milwaukeen yksikköön ja osittain Pohjois-Carolinan Gastonian yksikköön. Muutosten arvioidaan vähentävän henkilöstöä noin 200 henkilöllä. Toimintojen yhdistämisellä ei ole vaikutusta Metso Mineralsin tuotetarjontaan tai asiakaspalveluun.

Milwaukeesta muodostetaan Metso Mineralsin Pohjois-Amerikan myynti- ja asiakaspalvelukeskus, jonne keskitetään myös kaivosmurskainten ja murskausvaunujen tuotekehitys, suunnittelu ja valmistus sekä liiketoiminta-alueen hallintotoimintoja. Metso Mineralsin korkeatasoinen mineraalien tutkimus- ja testilaboratorio jatkaa myös toimintaansa Milwaukeessa. Gastoniaan keskitetään Pohjois-Amerikan seulojen, seulavaunujen ja syöttimien suunnittelu ja valmistus.

Vuonna 2001 Metso Mineralsin palveluksessa oli noin 11 700 henkilöä 60 maassa kautta maailman.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.Metso in Twitter