Pörssitiedote helmikuuta 7, 2002 03.01.39 ip. CET

Metso toimittaa sellunvalmistuslinjan Araucolle Chileen

Metso Paper on saanut yli 90 miljoonan euron arvoisen tilauksen Celulosa Arauco y Constitución S.A.:lta Chilestä. Metso Paper toimittaa sellunvalmistuslinjan uuteen tehtaaseen Valdivian maakuntaan Etelä-Chileen. Tehdas on suunniteltu tuottamaan 600 000 tonnia valkaistua markkinasellua vuodessa ja toiminnan on suunniteltu käynnistyvän helmikuussa 2004.

Toimitukseen kuuluu sellutehtaan kuitu- ja kuivauslinja sisältäen kaikki prosessit keitosta valmiiden paalien käsittelyyn. Linja tuottaa alkuaineklooritonta (ECF-valkaistua) markkinasellua, jonka raaka-aineena käytetään radiata-mäntyä ja eukalyptusta. Valittu teknologia on erityisesti suunniteltu tuottamaan korkealaatuista lopputuotetta mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin.

Arauco kuuluu maailman suurimpiin metsäyhtiöihin istutusmetsien laajuudella ja markkinasellun, sahatavaran ja paneelien valmistuksella mitattuna. Araucolla on neljä sellutehdasta: Arauco, Constitución ja Licancel Chilessä sekä Alto Paraná Argentiinassa. Tehtaiden yhteenlaskettu vuosituotanto on 1,5 milj. tonnia valkaistua ja valkaisematonta sellua. Lisäksi yhtiöllä on muuta puunjalostusteollisuutta mm. yksitoista sahaa, vaneritehdas ja MDF- ja HDF-kuitulevytehtaat.

Compañia de Petróleos de Chile S.A. (COPEC) omistaa yli 99,9 % Araucon osakkeista. Celulosa Arauco y Constitución S.A.:n liikevaihto vuonna 2000 oli 1 183 milj. dollaria.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter