Pörssitiedote huhtikuuta 4, 2002 02.19.28 ip. CET

METSO TOIMITTAA 57 MILJOONAN EURON TIMANTTIKAIVOSLAITTEET SIPERIAAN

Metso-konsernin kiven ja mineraalien käsittelyn liiketoiminta-alue, Metso Minerals, toimittaa 57 miljoonan euron kaivoslaitteet AK Alrosan Njurban timanttikaivokseen, Jakutiaan, Siperiaan rakennettavaan uuteen rikastamoon. Tilaus on suurin Metson solmima yksittäinen kaivosalan kauppa. Valtaosa laitteista toimitetaan paikalle kesällä 2002. Rikastamo on suunniteltu otettavaksi käyttöön syksyllä 2003.

Tilaukseen sisältyy kokonainen rikastamo sekä erilaisia murskaus- ja seulontalaitteita kuten kolme jauhinmyllyä. Metso Automation toimittaa rikastamoon myös koko projektin automaatioratkaisut. Uusi rikastamokauppa on jatkoa pilottilaitokselle, jonka Metson syyskuussa 2001 ostama Svedala Industri AB toimitti Njurbinskajan esiintymään Siperiaan kaksi vuotta sitten. Pilottilaitoksessa sovellettiin uudenlaista timanttien erottelujärjestelmää.

Njurbinskajan timanttiesiintymä sijaitsee Jakutian pääkaupungista Jakutskista noin 600 km luoteeseen. Metso vastaa rikastamon projektisuunnittelusta, mihin sisältyy mm. sähkö- ja automaatiosuunnittelu, sekä kaikista laitetoimituksista.

AK Alrosa on maailman suurimpia timanttien tuottajia. Yhtiön suurimmat omistajat ovat Venäjän valtio ja Jakutian paikallishallinto.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter