Pörssitiedote huhtikuuta 12, 2002 01.02.12 ip. CET

METSO WORKSIN MYYNTI HOLLMING OY:LLE VAHVISTUI

Metso-konsernin Porissa, Parkanossa ja Loviisassa konepajatoimintaa harjoittavan Metso Worksin liiketoiminta on siirtynyt tänään Hollming Oy:lle. Kauppa on osa Metson strategisen linjauksen mukaista laajentumista perinteisestä laitevalmistajasta palvelujen ja asiakkaiden ydinprosessien kokonaisvaltaiseksi toimittajaksi.

Metso Worksin liikevaihto vuonna 2001 oli 38 miljoonaa euroa. Henkilökunnan määrä on yhteensä 532 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter