Pörssitiedote huhtikuuta 30, 2002 12.45.06 ip. CET

METSON OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2002: TILAUSKANTA VAHVISTUI

· Metso-konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 1 111 miljoonaa euroa (10-12/2001: 1 437 milj. e).

· Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä ja liikearvon poistoa oli 48,4 miljoonaa euroa (75,4 milj. e). Liikevoitto oli 30,9 miljoonaa euroa (75,8 milj. e).

· Tulos ennen satunnaiseriä ja veroja oli 14 miljoonaa euroa (50 milj. e).

· Tulos osaketta kohti ilman kertaluonteisiä eriä ja liikearvon poistoa oli 0,18 euroa (0,20 e).Tulos osaketta kohti oli 0,04 euroa (0,26 e).

· Uusia tilauksia saatiin 1 291 miljoonan euron (1 169 milj. e) arvosta.

· Tilauskanta oli maaliskuun lopussa 1 932 miljoonaa euroa (31.12.2001: 1 772 milj. e).

· Nettovelkaisuusaste (gearing) oli maaliskuun lopussa 87,1 prosenttia.

Metso sai tammi-maaliskuussa uusia tilauksia 10 prosenttia enemmän kuin vuoden 2001 viimeisellä neljänneksellä. Metso Paperin saamien tilausten arvo nousi 6 prosenttia ja Metso Mineralsin 25 prosenttia, sen sijaan Metso Automationin uusien tilausten arvo laski 5 prosenttia ja Metso Venturesin 11 prosenttia. Metson tilauskanta oli maaliskuun lopussa 9 prosenttia suurempi vuoden lopun tilauskantaan verrattuna.

Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä ja liikearvon poistoa oli 4,4 prosenttia liikevaihdosta. Tulosta rasittivat erityisesti Metso Paperin ja Metso Automationin matalat toimitusvolyymit, Metso Mineralsin liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuva suhteellisen matala liikevaihto tammi-maaliskuussa sekä Metso Venturesiin kuuluvan Metso Panelboardin liiketoiminnan tappiollisuus.

Metson markkinaympäristö oli tammi-maaliskuussa jonkin verran edellistä neljännestä parempi. Maailman talousnäkymien epävarmuus heijastui kuitenkin edelleen varovaisuutena asiakasteollisuuksien investointipäätöksiin.

Metso Mineralsin integrointiprosessi on edennyt nopeasti. Kokonaissynergiaetujen ennakoidaan ylittävän aiemmin arvioidun 70 miljoonan euron ja selvästi yli puolet säästöistä arvioidaan toteutuvan jo kuluvana vuonna.

"Uskomme, että vuonna 2002 kannattavuus kehittyy myönteisesti, koska tilauskanta on vahvistunut, Metso Mineralsin integrointi on edennyt hyvin ja meneillään on useita kustannustehokkuuden parantamishankkeita", toteaa toimitusjohtaja Tor Bergman. Konsernin liikevaihdon arvioidaan koko vuonna asettuvan 5,0 - 5,2 miljardin euron tasolle.


Täydellinen raportti taulukkoineen on ladattavissa alla olevasta linkistä.
Esitteet
Nimi
OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3 Lataa

Metso in Twitter