Pörssitiedote toukokuuta 7, 2002 01.34.21 ip. CET

METSO TOIMITTAA LASTULEVYLINJAN SWEDSPAN AB:LLE RUOTSIIN

Metso Venturesiin kuuluva Metso Panelboard toimittaa jatkuvatoimisen lastulevyn tuotantolinjan Swedspan AB:n Hultsfredin tehtaalle Ruotsiin. Toimitettava tuotantolinja edustaa Metson uusinta teknologiaa tehokkaaseen, luotettavaan ja ympäristöystävälliseen levynvalmistukseen. Kauppa vahvistaa Metson asemaa jatkuvatoimisten levyntuotantolinjojen toimittajana. Kaupan arvo on runsaat 16 miljoonaa euroa.

Toimitus käsittää lastun seulonnan, liimansekoitusjärjestelmän, täydellisen jatkuvatoimisen puristinlinjan sisältäen sirotteluaseman, esipuristimen ja jäähdytysosalla varustetun puristimen sekä levynkäsittelyn. Metso Panelboard toimittaa myös linjan prosessiautomaation.

Tilaus on osa Hultsfredin tehtaan investointisuunnitelmaa vanhan tuotantolinjan korvaamiseksi uudella. Linja käynnistyy vuoden 2003 puolessa välissä ja sen päivätuotanto tulee olemaan noin 1400 m3. Suurin osa tuotannosta käytetään huonekaluteollisuudessa.

Metso Panelboardin yksiköt Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa osallistuvat projektiin.

Swedspan AB on osa IKEA:n tytäryhtiötä Swedwood AB:a.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter