Pörssitiedote toukokuuta 16, 2002 03.42.20 ip. CET

METSO UUDISTAA PAPERIN PÄÄLLYSTYSKONEEN UPM-KYMMENEN RAUMAN TEHTAALLA

UPM-Kymmene on valinnut Metso Paperin uudistamaan Rauman tehtaan paperikone nro. 1:n päällystyskoneen. Modernisointi parantaa paperikoneen kilpailykykyä nostamalla sen kapasiteettia. Paperikone käynnistyy uusittuna keväällä 2003.

Paperikoneella tuotetaan offset- ja syväpaino-LWC-aikakauslehtipapereita, joiden neliöpaino on 57-90 g/m². Koneen ajonopeus on 1400 m/min ja paperiradan leveys rullaimella 8280 mm.

Toimitukseen kuuluu 2 kpl OptiCoat Jet -applikointipalkkeja, FoilForce-päänvientilaitteet, metsoDNA- prosessin ohjausjärjestelmä sekä laaja kuivatusosan uudistus, jossa suuri osa sahköisistä infrapunakuivaimista korvataan kaasulämmitteisillä PowerDry- ja TurnDry-ilmakuivaimilla. Myös päällystyskoneen konekiertojen modernisointi kuuluu toimitukseen. Kone oli käynnistyessään vuonna 1969 maailman levein.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter