Pörssitiedote kesäkuuta 26, 2002 03.07.07 ip. CET

METSOLTA KAIVOSLAITTEITA BRASILIAN SUURIMPAAN KUPARIKAIVOSPROJEKTIIN

Metso Minerals toimittaa yli 50 miljoonan euron arvosta kaivoslaitteita Pohjois-Brasiliaan Mineracão Serra do Sossego S.A.:lle maan kaikkein aikojen suurimpaan kuparikaivosprojektiin. Kaivoksen kokonaisinvestoinnit ovat yli 400 miljoonaa euroa, ja se aloittaa toimintansa vuonna 2004.
 
Metso Minerals toimittaa projektiin vuoden 2003 aikana mm. murskaimia, jauhinmyllyjä, erilaisia syöttimiä, seuloja, suodattimia, pumppuja ja kuljettimia. Tilaukseen sisältyy myös laitteiden asennuksen ja käyttöönoton valvonta sekä teknistä tukea. Metso Minerals perustaa alueelle oman asiakaspalvelupisteen huoltoa ja varaosapalvelua varten.
 
Brasilia on merkittävä rautamalmin tuottaja. Viime vuosina maassa on käynnistetty useita projekteja myös muiden malmien ja mineraalien tuottamiseksi. Projektin tuloksena on löydetty useita kupariesiintymiä, kuten Sossegon kaivos Parán osavaltiossa. Kaivoksen vuosittaiseksi tuotannoksen arvioidaan 150 000 tonnia kuparimalmia ja 40 000 unssia kultaa. Mineracão Serra do Sossego S.A on maailman suurimpiin kaivosyrityksiin kuuluvan Companhia Vale do Rio Docen (CVRD) tytäryhtiö. Yhtiö tuottaa mm. rautamalmia, bauksiittia, kultaa ja mangaania.
 
Metso Mineralsilla on Brasiliassa useita valmistus-, suunnittelu-, myynti- ja huoltoyksiköitä, jotka valmistavat mm. murskaimia, pyöräalustaisia murskausvaunuja, seuloja ja komponentteja. Metso Mineralsin palveluksessa on Brasiliassa noin 1 000 henkilöä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter