Pörssitiedote kesäkuuta 27, 2002 09.05.24 ap. CET

METSOLTA KIVENMURSKAUS- JA TIENRAKENNUSKONEITA INTIAAN

Metso Minerals on saanut yhteensä yli 20 miljoonan euron arvoiset tilaukset kivenmurskaus- ja tienpäällystyskoneiden toimittamiseksi Intiaan. Laitehankinnat ovat osa Intian kansallista infrastruktuurin kehittämisohjelmaa. Asiakkaat ovat intialaisia ja malesialaisia tienrakennusurakoitsijoita. Laitteiden toimitukset tapahtuvat vuoden 2002 toisen neljänneksen aikana.
 
Toimitukset käsittävät 15 kivenmurskauslaitosta sekä tiejyriä, asfaltinlevityskoneita ja muita tienpäällystyslaitteita.
 
Intiassa on käynnissä laajoja tiestön ja muiden liikenneyhteyksien parantamishankkeita, mm. kolme moottoritiehanketta, joiden yhteispituus on yli 13 000 kilometriä. Hankkeista mittavin on kultaiseksi nelikulmioksi kutsuttu, lähes 5 800 kilometriä pitkä tie, joka yhdistää Delhin pohjoisessa, Mumbain lännessä, Bangaloren ja Chennain etelässä ja Kolkatan idässä. Kaksi muuta suurta moottoritiehanketta kulkevat maan poikki lännestä itään ja pohjoisesta etelään.
 
Metso Mineralsilla on Intiassa mm. murskaimia valmistava tehdas, teräsvalimo sekä myynti- ja huoltokonttoreita. Henkilökuntaa on hieman yli 200.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter