Pörssitiedote heinäkuuta 26, 2002 03.10.18 ip. CET

METSO MYY JÄTEVESIPUMPPUJEN VALMISTAJAN HOLLANNISSA

Metso-konsernin kiven ja mineraalien käsittelyn liiketoiminta-alue Metso Minerals on myynyt hollantilaisen Svedala Robot B.V.:n amerikkalaiselle ITT Industriesille 26.7.2002. Yksikkö siirtyi Metsoon syyskuussa 2001 ruotsalaisen Svedala Industri AB:n oston myötä. Myynti on osa yrityskaupan jälkeisiä integraatiotoimia. Kauppasummaa ei julkisteta.
 
Robot B.V. valmistaa jäteveden uppopumppuja ja pumppausjärjestelmiä. Yksikön vuosiliikevaihto on 10 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 75 henkilöä. Robot B.V. sijaitsee Alphen aan den Rijnissä Hollannissa. Yksikkö on perustettu vuonna 1954 ja siirtyi Svedalan omistukseen vuonna 1991.
 
ITT Industries on erikoistunut korkean teknologian tuotteisiin ja palveluihin ja toimittaa mm. sähköliittimiä ja katkaisimia, suojaustekniikkaa, optoelektroniikkaa, informaatioteknologiaa sekä veden- ja nesteenkäsittelyjärjestelmiä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee White Plainsissa, New Yorkissa Yhdysvalloissa. Vuonna 2001 ITT:n liikevaihto oli 4,7 miljardia dollaria. ITT Industriesin osakkeet noteerataan New Yorkin, Midwestin, Pacificin, Lontoon and Frankfurtin pörsseissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter