Pörssitiedote elokuuta 20, 2002 02.03.14 ip. CET

Metso toimittaa levynvalmistuslinjan Kiinaan ja -laitteistoja Ruotsiin

Metso Panelboard toimittaa MDF/HDF-kuitulevyn tuotantolinjan Guangxi Sunway Forest Products Industry Co. Ltd:lle Guangxiin, Kiinaan. Yritys on saanut myös ruotsalaiselta Swedspan AB:ltä laitteistotilauksen. Tilausten yhteisarvo on 30 miljoonaa euroa, ja laitteet toimitetaan vuoden 2003 alkupuolella.
 
Sunwaylle Kiinaan toimitetaan laitteistoja puunkäsittelyä, kuidutusta ja levynkäsittelyä varten. Toimitus sisältää myös energiantuotantolaitoksen, varastointijärjestelmän sekä tuotantolinjan prosessiautomaation. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2003 lopussa. Se tuottaa päivässä 700 kuutiometriä HDF (High Density Fiberboard) -levyä tai 800 kuutiometriä MDF (Medium Density Fiberboard) -levyä.
 
Guangxi Sunway Forest Products Industry Co. Ltd. valmistaa lastulevyä ja MDF-levyä, lattiamateriaaleja ja huonekaluja. Metso on aiemmin toimittanut Sunwaylle lastulevy- ja MDF-tuotantolinjat sekä kuidutinlaitteiston.
 
Projektiin osallistuvat Metso Panelboardin yksiköt Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa.
 
Swedspan AB:n lastulevytehtaalle Ruotsiin toimitetaan kuivuri ja seulontalaitteistoja. Kysessä on lisätilaus: Swedspan tilasi Metsolta toukokuussa 2002 jatkuvatoimisen lastulevyn tuotantolinjan. Molemmat tilaukset liittyvät Hultsfredin tehtaan tuotantolinjan uudistamisprojektiin. Linja käynnistyy vuoden 2003 puolessa välissä.
 
Swedspan AB on osa IKEA:n tytäryhtiötä Swedwood AB:ta.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Metso Venturesiin kuuluva Metso Panelboard toimittaa levyteollisuuden tuotantolinjoja. Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter