Pörssitiedote elokuuta 7, 2002 02.18.13 ip. CET

METSO TOIMITTAA SELLUNVALKAISULAITOKSEN SUZANO BAHIA SULILLE BRASILIAAN

Toimitus kattaa valkaisuprosessin päälaitteet pesupuristimineen kaikkiin valkaisuvaiheisiin. Rakennettava linja, jonka on suunniteltu tuottavan 1450 tonnia täysin valkaistua alkuaineklooritonta (ECF-) eukalyptussellua päivässä, korvaa nykyisin käytössä olevan linjan. Raaka-aine saadaan tehtaan omista istutusmetsistä ja tuotettu sellu käytetään hienopaperin, kartongin ja päällystettyjen paperilaatujen valmistukseen.
Suzano Bahia Sul on Brasilian suurimpia eukalyptussellun ja paperin tuottajia ja yhtiö aloitti maassa ensimmäisenä paperin valmistamisen sataprosenttisesta ECF-massasta.
Suzanon tilaus on Metso Paperin kolmas suurehko tilaus Etelä-Amerikasta puolentoista vuoden sisällä. Aiemmat kuitulinja- ja sellun kuivauslinjatoimitukset ovat meneillään VCP Jacarein tehtaalle Brasiliaan ja Araucon Valdivian tehtaalle Chileen.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
Lisätietoja antaa:
Lars Sjödin, johtaja, kuitulinjayksikkö, Metso Paper, kemiallinen massatekniikka puh. + 46 60 16 51 85
Alpo Tuomi, markkinointijohtaja, Metso Paper, kemiallinen massatekniikka, puh. 0204 829 813
 
 

Metso in Twitter