Pörssitiedote syyskuuta 27, 2002 01.01.39 ip. CET

METSO SOPI SELLUNVALMISTUSJÄRJESTELMÄN TOIMITUKSESTA STENDALIN SELLUTEHTAALLE SAKSAAN

Metso Paper on solminut lopullisen sopimuksen sellunvalmistusjärjestelmän toimittamisesta Zellstoff Stendal GmbH:n uuteen sellutehtaaseen Saksan Sachsen-Anhaltiin hankkeen pääurakoitsijan RWE Industrie-Lösungen GmbH:n kanssa. Osapuolet ilmoittivat hankkeesta lokakuussa 2001. Toimitus sisältää sellun koko tuotantolinjan puunkäsittelystä valmiisiin sellupaaleihin sekä Metso Automationin toimittaman tehtaan koko prosessiautomaatio-järjestelmän. Sopimuksen arvo on noin 135 miljoonaa euroa. Tehtaan on suunniteltu käynnistyvän lokakuussa 2004.
 
Stendalin tehtaan vuosikapasiteetti tulee olemaan 550 000 tonnia valkaistua havupuusellua. Valitun menetelmän avulla voidaan valmistaa korkealaatuista lopputuotetta mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin.
 
Sellutehtaan enemmistöomistaja on Mercer International Inc. Muut omistajat ovat RWE ja Fahr Beteiligungen AG. Zellstroff Stendal GmbH sijaitsee noin 100 km Berliinistä länteen.
 
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter