Pörssitiedote syyskuuta 30, 2002 03.08.17 ip. CET

METSON METALLINKIERRÄTYSLAITTEILLE 18 MILJOONAN EURON TILAUKSET

Metso Minerals on saanut elo-syyskuussa metallinkierrätyslaitetilauksia yhteensä noin 18 miljoonan euron arvosta. Laitteistot toimitetaan vuoden 2003 alkupuoliskon aikana. Metallinkierrätyslaitteet tulivat Metson tuotevalikoimaan vuonna 2001, jolloin saksalainen Lindemann tuli osaksi konsernia. Metso Minerals on metallinkierrätyslaitteiden markkinajohtaja maailmassa ja vahvistaa näillä toimituksilla asemaansa alan nopeasti kasvavilla markkinoilla.
 
Guy Dauphin Environment on tilannut Metsolta uudelle kierrätyslaitokselleen Lyoniin, Ranskaan, metallinmurskaimen, pölynpoistolaitteiston, tuuliseulan, kuljettimia sekä magneettierotus- ja punnituslaitteita. Vuonna 2003 käynnistyvä laitos käsittelee käytöstä poistettuja autoja ja muuta sekametallijätettä.
 
Lisäksi Metso Minerals on saanut metallinkierrätyslaitetilauksia mm. Makiura Steel Worksiltä Japanista, BMW:ltä Saksasta, Fagorilta ja Lojo-yhtiöiltä Espanjasta.
 
Nykyisin jo noin 50 prosentissa maailman teräksen valmistuksesta käytetään raaka-aineena kierrätysterästä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter