Pörssitiedote syyskuuta 3, 2002 10.03.12 ap. CET

Metson Rolac-jälleenmyyntiliiketoiminnot siirtyivät Bilialle

Metso-konsernin maanrakennuskoneiden jälleenmyyntiyhtiö Oy Rolac Ab:n liiketoiminnot siirtyivät Bilia AB:lle 31.8.2002 eli sen jälkeen, kun kaupalle oli saatu Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Bilia jatkaa liiketoimintaa Suomessa Oy Rolac Ab:n nimellä. Liiketoimintojen myynti on osa Svedala-kaupan jälkeistä Metso Mineralsin integraatioprosessia.
 
Rolacin liikevaihto vuonna 2001 oli noin 50 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa oli 90 henkilöä, jotka siirtyvät Bilian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Oy Rolac Ab tuli Metson omistukseen Svedala-kaupassa vuonna 2001.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter