Pörssitiedote tammikuuta 20, 2003 02.33.17 ip. CET

Metso Hydraulicsin myynti Sampo-Rosenlewille saatu päätökseen

Metso on saanut päätökseen hydraulisen voimansiirron yksikön, Metso Hydraulics Oy:n myynnin. Yksikkö siirtyi Sampo-Rosenlew Oy:n omistukseen 17.1.2003. Metso keskittyy sellu- ja paperiteollisuuden sekä kiven- ja mineraalienkäsittelyn palveluihin, prosesseihin ja automaatioratkaisuihin ja luopuu ydinliiketoimintansa ulkopuolisista toiminnoista.
Metso Hydraulicsin vuosiliikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 120.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter