Pörssitiedote tammikuuta 31, 2003 12.01.39 ip. CET

METSO MYY SCADA-KAUKOKÄYTTÖJÄRJESTELMIEN VALMISTUKSEN TELVENTILLE ESPANJAAN

Metso-konserni on sopinut myyvänsä SCADA-kaukokäyttöjärjestelmiä valmistavan Network Management Systemsin (NMS) espanjalaiselle Telventille. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen helmikuussa 2003. Kaupan arvo on noin 35 miljoonaa euroa ja se alentaa Metson nettovelkaisuusastetta noin kolme prosenttiyksikköä. Myynti on osa Metson strategiaa keskittyä sellu- ja paperiteollisuuden sekä kiven- ja mineraalienkäsittelyn palveluihin, prosesseihin ja automaatioratkaisuihin, ja luopua ydinliiketoimintansa ulkopuolisista toiminnoista.
NMS kehittää ja toimittaa reaaliaikaisia öljyn, kaasun, sähkön ja raakavedensiirron valvonta- ja kaukokäyttöjärjestelmiä sekä simulaatioratkaisuja maailmanlaajuisesti. NMS on SCADA-järjestelmällään Pohjois-Amerikan öljyn ja kaasun putkikuljetusten ohjausjärjestelmien markkinajohtaja. NMS on osa Metso Automation -liiketoiminta-aluetta.
Myytävän liiketoimintayksikön päätoimipaikka on Calgaryssä, Kanadassa. Muut myytävät yksiköt sijaitsevat Houstonissa, Teksasissa ja Baltimoressa, Marylandissä, Yhdysvalloissa. Näiden yksiköiden henkilöstön määrä on noin 400 ja vuosiliikevaihto lähes 60 miljoonaa euroa.
Telvent, joka kehittää ja integroi energiateollisuuden, ympäristöjärjestelmien, kuljetussektorin ja julkisen hallinnon käyttämiä ohjaus- ja informaatiojärjestelmiä, on myynyt yli kymmenen vuotta Metson kaukokäyttöjärjestelmiä. Telvent on osa vuonna 1941 perustettua Madridin pörssissä listattua Abengoa-ryhmää, jolla on toimintaa 38 maassa. Vuonna 2001 Abengoan liikevaihto oli 1 380 miljoonaa euroa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter