Pörssitiedote tammikuuta 13, 2003 01.04.44 ip. CET

METSO SOPINUT HYDRAULIIKKAYKSIKKÖNSÄ MYYNNISTÄ SAMPO-ROSENLEWILLE

Metso-konserni on sopinut myyvänsä hydraulisen voimansiirron yksikkönsä, Metso Hydraulics Oy:n, Sampo-Rosenlew Oy:lle. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen tammikuussa 2003. Kauppahintaa ei julkisteta. Metso keskittyy sellu- ja paperiteollisuuden sekä kiven- ja mineraalienkäsittelyn palveluihin, prosesseihin ja automaatioratkaisuihin ja luopuu ydinliiketoimintansa ulkopuolisista toiminnoista. Metso Hydraulics Oy kuuluu Metso Ventures -liiketoiminta-alueelle.
Metso Hydraulics Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi hydraulimoottoreita liikkuvien maatalous- ja metsäkoneiden sekä tienrakennuksen koneiden valmistajille. Jyväskylän maalaiskunnassa toimivan yhtiön vuosiliikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 120.
Sampo-Rosenlew Oy valmistaa leikkuupuimureita, metsäkoneita, teollisuuspesukoneita sekä teollisuuden teräskomponentteja. Yrityksen tuotannollinen toiminta on keskitetty Suomeen, Poriin, jonka lisäksi yrityksellä on myyntiyksiköitä Euroopassa. Yrityksen vuosiliikevaihto on 44 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 330 henkilöä.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter