Pörssitiedote tammikuuta 24, 2003 01.33.37 ip. CET

METSO TOIMITTAA LÄHES 35 MILJOONAN EURON PAPERIKONEEN SUN PAPERILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa hienopaperikoneen Sun Paperin tehtaalle Yanzhouhun, Kiinaan.
Kone käynnistyy syyskuussa 2004, ja se tuottaa pääasiassa offset-paperia. Tilauksen arvo on lähes 35 miljoonaa euroa. Sopimus on Sun Paperin neljäs paperi- tai kartonkikonetilaus Metsolta viimeisen kahden vuoden aikana.
Sun Paperin Yanzhoun tehdas sijaitsee Shandongin maakunnassa Itä-Kiinassa. Tilatun koneen paperiradan valmis leveys on 4,9 metriä ja suunniteltu ajonopeus 1 300 m/min. Offset-paperin lisäksi koneella valmistetaan kopio- ja ns. raamattupaperilajeja. Paperin neliömassa on pääosin 70 g/m2.
Paperikone toimitetaan yhteistyössä Metson kiinalaisen yhteisyrityksen, Valmet-Xianin kanssa. Metso Automation toimittaa koneen laadunvalvontajärjestelmän. Lisäksi Metson toimitukseen sisältyy oheis- ja lisälaitteita. Metso Paper vastaa myös koneen asennusvalvonnasta, käynnistysavusta ja koulutuksesta.
Metso Paper toimitti Yanzhoun tehtaalle kartonkikoneen vuonna 2001 ja toimittaa sinne parhaillaan uutta kartonkikonetta. Lisäksi Metso Paper on parhaillaan toimittamassa päällystettyä kierrätyskuitukartonkia valmistavaa konetta Dongguan Jian Hui Paper Company Ltd.:lle, joka on Sun Paperin osittain omistama yhtiö.
Sun Paper on Kiinan suurin yksityinen paperiteollisuusyhtiö. Yhtiön perusti vuonna 1982 Li Hong Xin, joka nykyisin on Sun Paperin hallituksen puheenjohtaja. Yhtiön aloittaessa sen päivittäinen tuotantokapasiteetti oli yksi tonni. Nykyisin yhtiöllä on 11 paperikonetta ja kuusi kartonkikonetta, joiden yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on noin 600 000 tonnia. Kun Metson Yanzhouhun toimittamat uudet koneet käynnistyvät vuonna 2004, yhtiön tuotantokapasiteetti nousee noin miljoonaan tonniin vuodessa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter