Pörssitiedote tammikuuta 13, 2003 01.08.52 ip. CET

METSO TOIMITTAA OSB-TUOTANTOLINJAN SOVETSKIY DOK:LLE VENÄJÄLLE

Metso Panelboard toimittaa täydellisen OSB (Oriented Strand Board) -tuotantolinjan Sovetskiy DOK:n tehtaalle Khanty-Mansiyskin autonomiselle alueelle Venäjälle. Toimitus on vuoden 2004 alkupuoliskolla. Tilauksen arvo on noin 35 miljoonaa euroa ja se kirjautui vuoden 2002 viimeiselle neljännekselle.
Sovetskiy DOK:lle toimitetaan kaikki tuotantoprosessin koneet puuvarastosta valmiiden levyjen pinoamiseen. Toimitus sisältää energialaitoksen sekä järjestelmät tukkien sulatukseen ja kuorintaan, lastunvalmistukseen, kuivaukseen ja liimaukseen sekä puristinlinjan, johon kuuluu sirotteluasemat, puristin, sahaus- ja pinontalaitteet. Metso Panelboard toimittaa myös koko tuotantolinjan prosessiautomaation.
Linjan tuotantokapasitetti on 450 kuutiometriä päivässä. Linja on suunniteltu siten, että sen päivätuotanto on nostettavissa 800 kuutiometriin.
Metso Panelboardin yksiköt Suomessa (Nastola), Ruotsissa ja Saksassa sekä Metso Paperin yksikkö Porissa osallistuvat projektiin.

OAO Sovetskiy DOK Khanty-Mansiyskin autonomisella alueella on perustettu erityisesti Venäjän ensimmäisen OSB-tehtaan rakennusta ja hallintoa varten. Sovetskiy DOK:n perustajina ovat OAO LVL-Ugra (Venäjän ensimmäinen LVL-tehdas) ja Khanty-Mansiyskin aluehallitus.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Metso Venturesiin kuuluva Metso Panelboard toimittaa levyteollisuuden tuotantolinjoja. Vuonna 2001 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 30 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter