Pörssitiedote lokakuuta 30, 2003 12.06.59 ip. CET

Metso Mineralsin liikearvon alaskirjaus verotuksessa pääosin vähennyskelpoinen

 
Metso on saanut tänään päätöksen Konserniverokeskukselta Metso Mineralsin liikearvon 205 miljoonan euron alaskirjaukseen liittyvässä asiassa. Päätöksen mukaan alaskirjauksesta 175 miljoonaa euroa on hyväksytty verotuksessa vähennyskelpoiseksi. Tätä vastaava vero, 51 miljoonaa euroa, voidaan tulouttaa vuoden 2003 viimeiselle neljännekselle. Verovähennyskelpoisuuden kassavirtavaikutusten arvioidaan ajoittuvan vuosille 2003 ja 2004.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter