Pörssitiedote lokakuuta 23, 2003 02.03.01 ip. CET

Metso toimittaa kuitulevyn tuotantolinjan Kiinaan

Metso Panelboard toimittaa HDF(High Density Fiberboard) -tuotantolinjan Homanit Co. Ltd:lle Yichuniin, Kiinaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Toimitukset käynnistyvät elokuussa 2004, ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön huhtikuussa 2005.
Metso Panelboardin toimitus kattaa laitteet puun kuorimiseen, hakkeen ja kuidun valmistamiseen, kuivaamiseen, seulontaan ja sirotteluun sekä jatkuvatoimisen puristinlinjan ulostulolinjoineen, hiontalinjan, paloittelusahauslaitteet ja välivarastointijärjestelmän. Toimitus sisältää myös energialaitoksen ja koko linjan ohjausjärjestelmän. Metso Panelboard vastaa niin ikään uuden linjan suunnittelusta ja käyttöönoton valvonnasta.
Linjan raaka-aineena käytetään mäntyä, ja sen tuotantokapasiteetti on noin 200 000 kuutiometriä vuodessa. Uuden linjan valmistamaa HDF-levyä käytetään pääasiassa lattiamateriaalina.
Homanit Co. Ltd on yhteisyritys, jonka omistavat singaporelainen Robin Group, saksalainen Homanit GmbH sekä kiinalaisia sijoittajia. Robin Groupin tytäryritys, Robin Resources (Malaysia) Sdn Bhd on Malesian johtavia MDF-levyn valmistajia. Homanit on puolestaan tunnettu HDF- ja MDF-valmistaja, jolla on tehtaat Kiinassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
Lisätietoja antaa:
Thomas Olofsson, Fiberboard-divisioonan johtaja, Metso Panelboard
puh. +46 60 16 50 92
Åke Sundbergh, Fiberboard-divisioonan myynti- ja markkinointipäällikkö, Metso Panelboard puh. +46 60 16 54 53

Metso in Twitter