Pörssitiedote lokakuuta 30, 2003 11.01.57 ap. CET

METSO TOIMITTAA METALLINKIERRÄTYSRATKAISUJA 23 MILJOONALLA EUROLLA

 
Metso Minerals on saanut kolmannella vuosineljänneksellä useita metallinkierrätyslaitteiden tilauksia Länsi-Euroopasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Tilausten yhteisarvo on noin 23 miljoonaa euroa. Tilaukset toimitetaan vuoden 2004 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.
Toimitus Yamanakalle Tochigiin, Japaniin, sisältää metallinmurskaamon, johon kuuluu 3000 hevosvoiman murskain sekä tarvittavat laitteistot pölynpoistoon, ilman luokitukseen ja magneettierotukseen sekä murskeen siirtoon. Uusi laitos käynnistyy vuoden 2004 puolivälissä. Laitos käsittelee 90 tonnia kevyttä ja keskiraskasta sekaromua ja paaleja tunnissa korkealaatuiseksi murskeeksi.
Metso Minerals toimittaa myös murskausjätteen käsittelylaitoksen TTK:n (Tokio Tekko KK) Hachinoen tehtaalle Japaniin. Laitoksessa materiaalista lajitellaan lasi, hiekka, metalli sekä pääasiassa muovia sisältävä orgaaninen aines. Ympäri vuorokauden toimiva laitos käsittelee 4 tonnia jätettä tunnissa. Laitos käynnistyy toukokuussa 2004. Investointia tukee Japanin kansallinen valtiohallinnon tutkimusrahasto noin 50 prosentin osuudella.
Metso Minerals toimittaa myös kahdet uuden sukupolven romuleikkurit Van Dalenille Hollantiin Nijmegenissä ja Niewerkerk a/d Ijsselissä sijaitseville romuttamoille. Romuleikkureita, joiden teho on 360 kW ja leikkausvoima 800 tonnia, käytetään metalliromun hienontamiseen. Yhden leikkurin kapasiteetti on raaka-aineesta riippuen jopa 50 tonnia tunnissa.
Syyskuun lopussa Metson metallinkierrätyslaitteiden tilauskanta oli noin 62 miljoonaa euroa. Liiketoiminta on kasvanut noin 30 prosenttia vuonna 2003. Metso Mineralsin Düsseldorfissa, Saksassa sijaitseva Lindemann on erikoistunut metallin sekä teollisen ja talousjätteen kierrätyslaitteisiin. Metso Minerals on maailman johtava metallinkierrätysratkaisujen toimittajia.
Kierrätysmetallien hinnat ovat nousseet vuoden 2002 alusta, mikä on heijastunut metallinkierrätysteollisuuden investointihalukkuuteen. Metallinkäsittelylaitteiden markkinat kasvavat Aasiassa, Itä-Euroopassa ja Etelä-Amerikassa, joissa talouskasvun myötä myös teräksen kulutus ja tuotanto kasvavat. Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alan teollisuus keskittyy lähinnä metallinkäsittelylaitosten uusintoihin ja modernisointeihin.
Teräksen ja muiden metallien kierrätys lisääntyy nopeasti myös ympäristösyistä. Kierrätetyn raaka-aineen käyttö esimerkiksi teräksen tuotannossa vähentää selvästi energian kulutusta ja päästöjä. Noin puolet maailman teräksestä tuotetaan kierrätysteräksestä.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter