Pörssitiedote lokakuuta 7, 2003 03.01.33 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperikoneen Nuqul Groupille Jordaniaan

Metso Paper toimittaa pehmopaperikoneen jordanialaiselle Nuqul Groupille. Metson saaman tilauksen arvoa ei julkisteta. Nuqul Groupin projektin kokonaisarvo on noin 80 miljoonaa euroa. Kone aloittaa tuotannon vuoden 2005 ensimmäisen neljänneksen aikana.
Metson toimitus sisältää täydellisen pehmopaperikoneen, mukaanlukien monikerrosperälaatikon, kenkäpuristimen, radanvienti- ja ajettavuusteknologiaa sekä koneen prosessi-ilmalaitteet.
Uusi kone on yksi maailman nykyaikaisimmista pehmopaperikoneista ja suurin alueellaan. Koneen leveys on 5,5 m ja ajonopeus 2000 m/min. Kone tuottaa vuodessa 54 000 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, wc- ja pyyhepaperilajeja. Raaka-aineena käytetään neitseellistä sellua.
Pehmopaperin kulutus Lähi-idässä on kasvanut 25 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana. Vaikka kulutus on edelleen Eurooppaan nähden pientä, alueen laaja väestöpohja, 220 miljoonaa asukasta, luo hyvät mahdollisuudet jatkuvalle kasvulle.
Nuqul Group, jonka pääkonttori sijaitsee Jordanian Ammanissa, on Lähi-idän johtava pehmopaperin valmistaja. Nuqulilla on tällä hetkellä kaksi paperitehdasta, Al Bardin tehdas Egyptissä ja Al Keenan tehdas Jordaniassa. Tehtaat tunnetaan kaikkialla Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa korkealuokkaisista pehmopaperituotteistaan. Metso Paper toimitti Al Bardin tehtaalle pehmopaperikoneen vuonna 1991.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter