Pörssitiedote lokakuuta 22, 2003 08.01.46 ap. CET

Metson jatkojalostuskoneryhmän myynnistä Bobst Groupille sovittu

Metso on sopinut jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmänsä myynnistä sveitsiläiselle Bobst Groupille. Kauppahinnan, joka määräytyy kaupan päätöspäivän tasearvojen mukaan, arvioidaan olevan noin 75 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, mihin tähtäävä prosessi on jo käynnistetty. Jatkojalostuskoneryhmän arvioidaan siirtyvän Bobst Groupiin vuoden lopulla.
 
Jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmän myynti on osa Metson strategiaa keskittyä ydinliiketoimintoihinsa, joita ovat sellu- ja paperiteollisuus, kiven- ja mineraalienkäsittely sekä prosessiautomaatio. Kauppaa koskeva aiesopimus solmittiin marraskuussa 2002.
 
Metson jatkojalostuskoneryhmään kuuluu neljä yksikköä, jotka sijaitsevat Englannissa ja Italiassa. Ryhmän tuotenimet ovat Atlas, General, Titan ja Rotomec. Vuonna 2002 ryhmän liikevaihto oli 160 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa oli noin 800 työntekijää.
 
Bobst Group on johtava kartongin ja joustavien pakkausmateriaalien valmistuksessa käytettävien koneiden ja palvelujen toimittaja. Yrityksellä on valmistusta useissa maissa sekä yli 50 maata kattava myynti- ja huoltoverkosto. Bobst Group on pörssilistattu Sveitsissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter