Pörssitiedote marraskuuta 20, 2003 11.09.59 ap. CET

TEOLLISEN MUOTOILUN PALKINTO METSON RISTO VÄÄTÄSELLE

Design Forum Finland ja Suomen Messusäätiö ovat tänään myöntäneet vuoden 2003 Kaj Franck -muotoilupalkinnon Metso Paperin muotoilupäällikkö Risto Väätäselle. Nyt 12. kerran jaettavan tunnustuspalkinnon tavoitteena on tukea muotoilijaa tai työryhmää, joka uutta luovalla tavalla on suunnitellut korkeatasoisia teollisesti valmistettuja tuotteita tai teoksia. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.
 
Muotoilupäällikkö Risto Väätänen aloitti työuransa Wärtsilään kuuluneen Arabian palveluksessa 1970-luvulla, josta hän siirtyi silloiseen Wärtsilään, ja sittemmin Metsoon, muotoilemaan ensin painokoneita ja sen jälkeen paperinjalostus- ja paperikoneita. Väätänen on toiminut teollisen muotoilun opetustehtävissä yli 20 vuoden ajan Taideteollisessa korkeakoulussa ja Teknisessä korkeakoulussa.
 
Väätäsen muotoilufilosofian olennaisia osia ovat pelkistäminen, selkeys, yksinkertaisuus ja niukkuus. Muotoilijan uran huippuhetket ovat liittyneet uuden sukupolven OptiConcept-paperinvalmistuslinjan suunnitteluun. Hänen kolme perusteesiään ovat tuotteiden kustannustehokkuus, koneiden käytettävyys ja sopiva ulkonäkö.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter