Pörssitiedote joulukuuta 18, 2003 03.12.13 ip. CET

Frantschach Pulp & Paper Czech ulkoistaa kunnossapitonsa METSO PAPERILLE

Frantschach Pulp & Paper Czech a.s. on sopinut Tsekin tasavallassa sijaitsevan Stetin tehtaansa mekaanisen kunnossapidon ulkoistuksesta Metso Paperiin kuuluvan Scandinavian Mill Service Czech s.r.o:n kanssa. Sopimus on merkittävä päänavaus Metso Paperin kunnossapitoyrityksen toiminnalle Keski-Euroopassa.
Scandinavian Mill Service Czech s.r.o.:n tehtäviin Frantschachin Stetin tehtaalla kuuluu mekaaninen kunnossapito ja siihen liittyvät ostot. Yhtiön palvelukseen tulee 80 henkilöä, joista 76 siirtyy Frantschachista. Ulkoistuksella Frantschach lisää kunnossapidon tehokkuutta ja osaamista sekä luo suoria yhteyksiä laitevalmistajaan.
Scandinavian Mill Service Czech s.r.o. kuuluu Metso Paperin omistamaan Scandinavian Mill Service -yritystä, jonka toimialana on sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapidon kehittäminen pääsääntöisesti ulkoistusten kautta. Scandinavian Mill Service toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Monet sellu- ja paperitehtaat ovat ulkoistaneet tai ulkoistamassa kunnossapitotoimintojaan ja keskittyvät ydinosaamiseensa, mikä antaa Metso Paperille uusia mahdollisuuksia kasvattaa huoltotoimintaansa.
Frantschach Pulp and Paper Czech a.s. (FPPC) on Frantschach-konsernin tytäryhtiö ja osa Mondi Europe -yhtymää. FPPC tuottaa vuosittain 130 000 tonnia valkaistua markkinasellua, 200 000 tonnia pakkauspaperia ja 90 000 tonnia lainerikartonkia. FPPC:n liikevaihto on 225 miljoonaa euroa ja sillä on 680 työntekijää.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter