Pörssitiedote joulukuuta 1, 2003 10.13.55 ap. CET

Jorma Eloranta nimitetty Metson uudeksi konsernijohtajaksi

Metso-konsernin hallitus on päättänyt kokouksessaan 28.11.2003 nimittää Metso Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja Metso-konsernin konsernijohtajaksi diplomi-insinööri Jorma Elorannan. Jorma Eloranta aloittaa uudessa tehtävässään Metsossa 1.3.2004.
Jorma Eloranta (s. 1951) toimii tällä hetkellä Kvaerner Masa-Yards Oy:n toimitusjohtajana. Hänen aikanaan Kvaerner Masa-Yardissa on toteutettu mittava muutosohjelma ja nostettu toiminnan kannattavuus hyvälle tasolle. Aikaisemmin Jorma Eloranta on työskennellyt mm. Patria Industries Oyj:n toimitusjohtajana, Finvest Oyj:n ja Jaakko Pöyry -konsernin varatoimitusjohtajana sekä Finvest Oy:n toimitusjohtajana.
"Metso on paperinvalmistuslinjojen sekä kiven- ja mineraalienkäsittelyjärjestelmien markkinajohtaja maailmassa. Markkinajohtajaksi päästään asiakkaiden parhaimmiksi arvioimin tuottein ja palveluin sekä kustannustehokkaimmalla toimintatavalla. Lähtökohtana on varmistaa, että Metso kehittää vahvuuksiaan asiakaslähtöisesti sekä huolehtii teknologiajohtajuutensa ja kilpailukykynsä jatkuvasta parantamisesta. Näin voidaan parantaa tulosta ja kassavirtaa sekä lisätä omistaja-arvoa. Metson käynnissä olevia tehostamistoimia jatketaan luonnollisesti täydellä teholla," toteaa Jorma Eloranta.
Tällä hetkellä Metso Oyj:n toimitusjohtajan tehtäviä hoitava kauppatieteiden maisteri Olli Vaartimo jatkaa Jorma Elorannan vastaanotettua Metso Oyj:n toimitusjohtajan tehtävät Metson varatoimitusjohtajana ja toimitusjohtajan sijaisena.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter